BETTER IN BETTER OUT, TRAINEN VOOR JE OPERATIE/OPNAME LOONT!

BETTER IN BETTER OUT, TRAINEN VOOR JE OPERATIE/OPNAME LOONT!

Better in, better out!

Vooraf trainen bij een operatie helpt!

Het kan zijn dat u binnenkort of over een tijdje een operatie aan bijvoorbeeld uw heup of uw knie gepland heeft staan. Dit is voor de meeste mensen een spannende en ingrijpende gebeurtenis. Hoe gaat het herstel na de operatie er uit zien en wat voor gevolgen heeft het voor uw verdere gezondheid?

Na de operatie gaat u revalideren. Lopen en gaan staan en zitten zijn meestal de eerste doelen. Gelukkig bent u vaak snel weer op de been. Helaas zien we dat mensen die voor de operatie in minder goede conditie zijn meer moeite hebben met revalideren. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat u al langere tijd pijn aan uw gewricht hebt en daardoor minder bent gaan bewegen. Ook overgewicht maakt het revalideren lastiger.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoont dat hoe fitter iemand een operatie in gaat, hoe fitter iemand hier uit komt; Better in, Better out.

Dit houdt in dat u minder in hoeft te leveren aan conditie, het revalideren makkelijker zal gaan en u sneller weer uw dagelijkse bezigheden kunt oppakken. Daarnaast is de kans op complicaties of andere ongewenstheden minder groot als u vooraf fit bent. Vaak is er sprake van een wachttijd van enkele weken voor de operatie. Deze tijd is bij uitstek geschikt om aan uw conditie te werken.

Kortom, aan de slag gaan met uw conditie en kracht helpt bij een voorspoedig herstel. Wij kunnen u hier bij ondersteunen door een persoonlijk en op maat gemaakt trainingsprogramma te maken. Dit stemmen wij samen met u af. We houden rekening met uw gezondheid en eventuele medische factoren.

Deze behandelingen komen in aanmerking voor een vergoeding vanuit de basisverzekering. Met een verwijzing van een huisarts op specialist heeft u recht op 12 behandelingen bij heup- of knieartrose. Dit komt neer op een traject van 6 weken à 2 behandelingen per week. Ruim de tijd om uw conditie een boost te geven. Let op: deze behandelingen tellen wel mee voor uw eigen risico.

Ook leuk om te bekijken; in het onderstaande filmpje praten fysiotherapeute Linda van de Worp uit Ziekenhuis de Gelderse Vallei en een patiënt over het trainen voor een operatie. Wij zijn aangesloten bij dit netwerk en werken veel samen.

https://youtu.be/QARx44bRH00× Hoe kan ik je helpen?