Oncologische (na)zorg

Oncologiefysiotherapie

Veel (ex)kankerpatiënten hebben last van aanhoudende vermoeidheid, veroorzaakt door de lichamelijke gevolgen van de medische behandelingen en de verminderde mate van actief bewegen. Heb jij last van vermoeidheid of lichamelijke klachten tijdens of na de behandeling van kanker? 


En wil jij jouw conditie vasthouden of verbeteren? Wij zijn op de hoogte van de mogelijkheden en de beperkingen bij of na kanker. 

Voeding

Onze gespecialiseerde diëtiste kan je helpen en adviseren bij vragen over voeding tijdens/ na de behandeling van kanker. 

 

Kanker vraagt namelijk veel van het lichaam. Vaak is het nodig om extra energie en voedingsstoffen te gebruiken om in goede conditie te blijven. 

 

Ook kan het zijn dat je voedingsgerelateerde klachten hebt als gevolg van kanker of de behandeling, die ervoor zorgen dat het handig is om je voeding aan te passen. 

 

Meer dan 50% van alle mensen met kanker krijgen te maken met ondervoeding. 

 

Om verzwakking te voorkomen is aanpassing van voeding onder begeleiding van een gespecialiseerde diëtist zeer belangrijk. 

Oedeemfysiotherapie

Heb jij last van opgezette armen, handen, benen of enkels? 

 

 

Vocht vasthouden kan zorgen voor een zwaar, gespannen of zelfs (tintelend) pijnlijk gevoel. 

 

Oedeem is een vochtophoping in een deel van het lichaam, welke vaak voorkomt tijdens/ na de behandeling van kanker. 

 

De ophoping van weefselvocht, het zogenoemde ‘vocht vasthouden’, geeft een zichtbare zwelling. 

 

Met oedeemfysiotherapie kunnen we deze klachten beïnvloeden en verlichten.

Protheses, BH's, Steunkousen

Vrouwen met borstkanker in Veenendaal kunnen voor hun borstprothese en lingerie terecht bij KMI Mammacare. 

 

Door de persoonlijke aandacht, diverse modellen en merken borstprothesen en een uitgebreid assortiment protheselingerie- en badkleding kan iedereen iets passends vinden wat bij haar past. 

 

Ook bij vragen omtrent pijnlijke plekken agv een operatie denken ze graag met je mee naar een oplossing op maat. 

 

Daarnaast is KMI een vertrouwd adres voor het aanmeten van therapeutische elastische kousen. Deze kousen zijn voor iedereen te bestellen (zowel confectie als aangemeten), dus ook voor mensen met bijvoorbeeld vaatproblematiek.

Fysiq_Fysio_Selectie-026
Fitness na Kanker

Steeds meer mensen met de diagnose kanker en kankersurvivors komen na hun behandeling aankloppen bij onze sportschool. 

 

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt ook dat sporten, zowel conditie- als krachttraining, tijdens en na de behandeling van kanker enorm veel bijdragen aan het beter verdragen van de behandeling als het herstel na afloop. 

 

Een sporttraject start pas als mensen de medische behandeling afgerond hebben, dus bij de oncoloog. Tijdens de behandeling of na de behandeling bij veel complicaties komen patiënten vaak eerst terecht bij een oncologiefysiotherapeut. 

 

Nadat ze dit traject hebben afgerond kunnen ze starten met fitness. 

 

Arbeidsreintegratie

Werken is gezond en geeft ritme en kwaliteit aan je leven. Daarom is werk bij kanker zo belangrijk. Het helpt mensen om de draad van het gewone leven vast te houden of juist weer op te kunnen pakken. Maar dit gaat vaak niet vanzelf.

 

Kenmerkende problemen zijn vermoeidheid, geheugenproblemen en moeite met focussen. Vaak merken mensen dat ze de ene dag veel minder aankunnen dan de andere.

 

Die verschijnselen zijn normaal bij kanker, maar daarom niet minder vervelend. We werken samen met  Veronique van Re-turn waar ze dit begrijpen als geen ander. 

 

Ze zijn volledig gespecialiseerd in verzuim- en re-integratiebegeleiding bij kanker en helpen om die problemen het hoofd te bieden. Voor vragen omtrent kanker en werk kun je hen vrijblijvend raadplegen.

× Hoe kan ik je helpen?