GROEPSTRAINING; waarom in je eentje sporten als het ook gezellig in een groep kan?
Doelgroeptraining

Deze manier van groepsfitness (max. 10 deelnemers per les) wordt gegeven door een fysiotherapeut/ fitnesstrainer, die u tijdens de 1 uur durende les continu zal bijstellen waar nodig. 

U krijgt een persoonlijk schema, maar u bent wel gebonden aan de vaste lesuren zoals onder aangegeven. Sommige van deze lessen zijn ingedeeld op type klachten (bijv rugklachten). Vraag even aan een van onze medewerkers welke les voor u geschikt zou kunnen zijn en doe vrijblijvend een keer mee.

Fysiq_Fysio_Selectie-051
Testimonials
Small Group training

In een kleine groep van maximaal 6 personen trainen onder leiding van een fitnesstrainer die het uiterst uit je weet te halen. Zowel conditie als krachtoefeningen staan op het programma. Door het afwisselende programma is het voor eenieder haalbaar om deel te nemen. Ook toe aan een uitdaging? Vraag dan even welke mogelijkheden er voor jou zijn.

Body & Mind

Het een is onlosmakelijk verbonden met het ander – naast aandacht voor jouw lichaam (body) is ook aandacht voor jouw geest (mind) van belang. 

Fysiq Vision biedt de mogelijkheid aan om deel te nemen aan yin yoga. Kom gerust kennismaken, want ervaring met yoga of een lenig lichaam is zeker niet nodig. Wil jij eens ervaren hoe je door langere tijd in een bepaalde houding te blijven contact maakt met jouw lichaam, maar daarmee ook rust kan brengen in jouw mind? En na een les heerlijk rustig in slaap kunnen vallen? Dan zouden we het erg leuk vinden jou te zien tijdens de les van Angelique.

Bokszaktraining

Haal het maximale uit jezelf met bokszaktraining van Quinten! Het is één van de meeste effectieve manieren om je conditie te verbeteren, spieren te trainen en vet te verbranden. Maar het allerbeste? Iedereen kan het. Dus het maakt niet uit of je al jarenlang een bokszak workout doet of dat je op zoek bent naar bokszaktraining voor beginners.

Hoe ziet zo’n training eruit? 

Je werkt onder begeleiding van Quinten aan diverse stoot- en traptechnieken. Het is belangrijk om de juiste techniek aan te houden om de kans op blessures te verkleinen en het maximale uit je inspanning te halen.

 
Waarom bokszaktraining?

Tijdens de workout train je bijna al je spieren, maar vooral je bovenarmen (triceps), je schouders en je borstspieren profiteren van bokszaktraining. Met de juiste oefeningen verbeter je niet alleen je kracht, maar werk je ondertussen ook nog eens flink aan je conditie. Kortom, de bokszak biedt je een complete workout waarin je bovendien ook erg goed kunt afvallen. Maar er is meer! 

Door constant om de zak heen te bewegen verbeter je ook je coördinatie en je core stability (rompstabiliteit). Daarnaast perfectioneer je natuurlijk je boxing skills en leer je allerlei technieken die je kunt gebruiken als zelfverdediging. 

Bokszaktraining
Diabetes Direct Fit programma

 

Wat houdt DiabetesDirectFit (DDF) in?

Diabetes is volksziekte nummer 1. Wat veel mensen niet weten is dat diabetes levensbedreigend is! Het goede nieuws is dat alle risico’s en nadelige gevolgen te verminderen en vaak zelfs te voorkomen zijn door een gericht leefstijlprogramma. Let op: Alleen ‘meer bewegen’ of gewoon afvallen is onvoldoende. Het gaat om een totaal aanpak, een leefwijze die je aanneemt. DiabetesDirectFit is het eerste landelijke leefstijlprogramma speciaal voor mensen met (risico op) diabetes. Al meer dan 1000 mensen met diabetes hebben het programma met succes doorlopen. Het heeft letterlijk hun leven veranderd. Zou het ook iets voor u zijn?

 

Voor wie is DiabetesDirectFit?

De cursus bij Fysiq Vision is voor iedereen, jong en oud, met diabetes type 1 en 2, maar ook voor mensen met een verhoogd risico op diabetes. Het is zowel voor mensen die tabletten gebruiken als voor mensen die insuline spuiten of een pompje hebben. Let op: het is niet alleen voor mensen met diabetes en overgewicht! Ook als u slank bent en in de genoemde groepen valt, is het programma zinvol voor u. Het programma is (nog niet) afgestemd op kinderen.

 

Wat maakt DiabetesDirectFit zo uniek?

De meeste mensen met diabetes krijgen onvoldoende begeleiding. Zij krijgen medicijnen voorgeschreven, soms een beweegadvies, wat informatie en soms het advies om af te vallen. Uit onderzoek blijkt dat dit alles op de langere termijn weinig zinvol is. 

Deze mensen blijken toch steeds meer medicatie te moeten gebruiken en het risico op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten neemt toe. Onderzoek heeft aangetoond dat om echt iets te bereiken een gericht leefstijlprogramma nodig is met strakke en gerichte begeleiding. 

DiabetesDirectFit is een gericht programma gebaseerd op het VET-principe van Fysio Physics: gezonde Voeding, Educatielessen en speciale Training. Deze drie onderdelen zijn nauw op elkaar afgestemd en de lessen worden gegeven door speciaal opgeleide DiabetesDirectFit instructeurs.

 

Voeding

Het DDF-cursusboek bevat een speciaal voedingsplan met lekkere recepten afgestemd op mensen met diabetes. Tevens krijgt u les van een diabetesdiëtist over gezonde voeding, verantwoord koken, tussendoortjes en lekkere tips.

Educatie

Tijdens de speciale bijeenkomsten worden diverse onderwerpen behandeld die zinvol zijn voor mensen met diabetes zoals, het lezen en maken van een glucose dagcurve, de werking van diverse medicatie, hoge bloeddruk en verantwoord ‘afvallen’. Dit alles d.m.v. presentaties, een uitgebreid cursusboek en een kennisquiz.

 

Training

Het sporten vindt plaats in groepsverband. Via een test wordt een individueel fitnessprogramma gemaakt, afgestemd op wat ú kunt. Let op: alleen wandelen, fietsen of Nordic Walking is zinloos. Het gaat om de juiste intensiteit en de juiste combinatie van spieroefeningen. Door middel van speciale DDF Testen worden maandelijks de resultaten gemeten en wordt het programma bijgesteld. Daarom is het DDF-programma zo succesvol.

 

Hoe lang duurt de DiabetesDirectFit cursus?

De cursus duurt twaalf maanden. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat cursussen die korter duren, bijvoorbeeld twaalf weken, op de langere termijn weinig zinvol zijn. Om echt effect te hebben is twaalf maanden gerichte begeleiding noodzakelijk! 

U sport twaalf maanden lang, éénmaal per week onder begeleiding van een instructeur, daarnaast sport u nog één- of tweemaal zelfstandig. Tevens wordt u maandelijks getest. De eerste twaalf weken zijn er wekelijkse educatie bijeenkomsten, daarna één bijeenkomst per maand.

 

Wat zijn de effecten van DiabetesDirectFit?

Bij alle deelnemers, zelfs diabetes type 1, neemt zowel het medicijngebruik als het gezondheidsrisico duidelijk af. Uit de speciale DDF-Testen en enquêtes is gebleken dat de deelnemers:

 

  •     Zich fitter en fijner voelen
  •     Zich zekerder voelen
  •     Gezondere bloedglucosewaarden krijgen
  •     Gezondere HbA1c-waarden krijgen
  •     Een gezondere bloeddruk hebben
  •     Een gezond gewicht krijgen
  •     Bewegen leuk (zijn gaan) vinden
  •     Bewuster met voeding om gaan
  •     Meer energie hebben
  •     Minder angstig zijn

MEER INFORMATIE OF EEN AFSPRAAK MAKEN?

× Hoe kan ik je helpen?