Manuele therapie: een andere uitkomst

Wanneer u een gewricht slecht kunt bewegen of daar pijn bij hebt, kan manuele therapie hulp bieden. Deze vorm van therapie kent een aantal specifieke technieken die de gewrichten beter kunnen laten functioneren en uw houding en beweging kunnen verbeteren. Voordeel is dat de effecten van de behandeling vaak direct merkbaar zijn.

Uitkomst bij pijn

Wanneer u een geblokkeerd of stijf gewricht heeft, kan de manueel therapeut met mobilisatie (langzaam bewegen van of langere rek op gewrichten) of manipulatie (snellere, kortere beweging) deze weer in beweging brengen. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct na de behandeling merkbaar; het gewricht voelt beter en soepeler.

Gespecialiseerd en gericht

De manueel therapeuten bij Fysiq Vision zijn fysiotherapeuten die naast hun opleiding fysiotherapie ook succesvol een meerjarige HBO Master opleiding (Msc.) Manuele Therapie afgerond hebben. Op deze manier hebben zij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door deze gespecialiseerde opleiding zijn zij dan ook uitstekend in staat om de oorzaak van uw klachten te beoordelen. Als Masters of Science behandelen zij u wetenschappelijk onderbouwd. en kunnen zij voor elk lichaam een gerichte oplossing op maat voorstellen.

Veelgestelde vragen
Voor wie is manuele therapie geschikt?

Manuele therapie is in principe voor iedereen geschikt. Ongeacht de leeftijd.

Wordt manuele therapie vergoed?

Manuele therapie zit voor personen tot 18 jaar in het basispakket van de zorgverzekering. Boven de 18 jaar is een aanvullende verzekering nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Vraag hiernaar bij uw verzekeringsmaatschappij.

Hoe weet ik dat de manueel therapeut erkend is?

De erkende manueel therapeut is opgenomen in het Centraal kwaliteitsregister van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). In het register staan ongeveer 2500 manueel therapeuten. Helaas is de term manueel therapeut niet beschermd en kunnen ook therapeuten die bijv. alleen een meerdaagse cursus hebben gevolgd zich manueel therapeut noemen. Registratie in het CKR is echter voorbehouden aan therapeuten die een erkende opleiding hebben genoten. Uiteraard is dit bij Fysiq Vision het geval.

MEER INFORMATIE OF EEN AFSPRAAK MAKEN?

× Hoe kan ik je helpen?