Mc Kenziemethode; voor behandelen van rug- en nekklachten

Rug- en nekklachten zijn de meest voorkomende aandoeningen van het bewegingsapparaat. De pijn is vaak acuut en belemmert u direct in uw dagelijkse gang van zaken. Onze fysiotherapeuten staan voor u klaar om deze te verhelpen en u weer in beweging te brengen. Om vooral de bekende lage rugklachten doeltreffend en effectief aan te pakken maken onze therapeuten gebruik van de McKenzie methode.

Achtergrond en behandeling
 

Lichamelijke fitheid, kracht van rug- en buikspieren, leeftijd en zelfs problemen als angst of depressie kunnen allemaal uitmonden in rug- en nekklachten. 

 

Het is soms lastig te achterhalen waardoor de pijn ontstaat, maar er zijn diverse mogelijkheden om de pijn te verlichten en te voorkomen. Onze fysiotherapeut stelt graag na zorgvuldig onderzoek in overleg met u een passend en doeltreffend behandelplan op.

McKenzie Methode
 

De McKenzie Methode® ook bekend als Mechanische Diagnose en Therapie® (MDT) is een onderzoeks- en behandelmethode, die wereldwijd wordt gebruikt voor mensen met klachten aan het bewegingsapparaat. Deze methode is voornamelijk bekend geworden door de uitstekende resultaten bij rug- en nekklachten, al dan niet met uitstraling naar benen of armen, maar kan ook toegepast worden bij behandeling van andere gewrichten, zoals schouder, elleboog, heup, knie, …

Vaak is pijn aan het bewegingsapparaat `mechanisch’ van oorsprong. Dit wil zeggen dat dagelijkse bewegingen en houdingen de pijn veroorzaken. De Nieuw-Zeelandse fysiotherapeut/kinesitherapeut Robin McKenzie ontdekte dat bepaalde bewegingen en houdingen de pijn vaak doen verdwijnen en optimaal bewegen kunnen herstellen.

Robin McKenzie geloofde dat de meeste patiënten kunnen leren zichzelf te behandelen als ze dit correct aangeleerd krijgen. Hij was van mening dat ‘zelfbehandeling’ de patiënt zelfstandiger maakt met minder medische interventies.

De McKenzie Methode bevordert de mogelijkheden van het lichaam om zichzelf te genezen zonder medicatie, een operatie of andere passieve behandelingen, zoals warmte-, koude- of ultrasound-therapie. Door zelfbehandeling wordt sneller een beter resultaat bereikt.

f

MEER INFORMATIE OF EEN AFSPRAAK MAKEN?

× Hoe kan ik je helpen?