Zorgverzekeraars

Vragen over betaling en zorgverzekeraars wat betreft vergoeding fysiotherapie? Doe bij ons de gratis check en wij leggen u uit hoe het zit!

Afhankelijk van uw aanvullende verzekering voor fysiotherapie wordt uw behandeling in de meeste gevallen volledig vergoed. Behandelingen die vergoed worden vanuit uw aanvullende verzekering gaan nooit ten koste van uw eigen risico. Dit is wel het geval als het uit de basisverzekering wordt gedeclareerd.

Fysiq Vision heeft goede contractafspraken met alle zorgverzekeraars in Nederland

Bent u voldoende aanvullend verzekerd voor fysiotherapie, dan gelden de onderstaande voorwaarden:

  • Fysiq Vision declareert de kosten voor het intakegesprek, alsmede behandelingen, rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar.
  • Het intakegesprek wordt gedeclareerd als ‘screening’ en ‘intake en onderzoek na screening’. Heeft u een verwijsbrief van uw huisarts, dan declareren wij de intake als ‘intake en onderzoek na verwijzing’.
  • De declaratiecodes die wij hanteren, zijn bekend bij uw zorgverzekeraar onder de noemer “fysiotherapie” , “oedeemfysiotherapie” of “manuele therapie”.
  • Wij wijzen u erop dat u zelf verantwoordelijk bent voor de door u afgesloten ziektekostenverzekering en daarmee voor de dekking van fysiotherapie. Een intakegesprek en behandelingen die niet (meer) door uw zorgverzekeraar worden vergoed, komen voor eigen rekening. In dat geval ontvangt u een rekening van Fysiq Vision.
  • Het is mogelijk om met Fysiq Vision een betalingsregeling te treffen, u kunt hiervoor contact opnemen met administratie@fysiqvision.nl
× Hoe kan ik je helpen?